Parlament d’Arran Olesa al 5è aniversari de La Fona

Publicat el

D’ençà que ara fa cinc anys un grup de persones van decidir unir-se per engegar a Olesa un projecte de casal popular que dinamitzés la vida del poble i ajudés a construir la unitat popular, uns anys després, el moviment juvenil va renéixer al poble tenint La Fona com a punt de suport i referència. Sense aquest referent, segurament hauria sigut molt difícil engegar una assemblea de joves, que més tard acabaria transformant-se en el que avui és Arran Olesa. La Fona va proporcionar-nos, en primer lloc, un espai on reunir-nos i començar a organitzar-nos, però darrere d’això ens va proporcionar les eines i els recursos necessaris per tirar endavant el nostre projecte. És per això que estem molt agraït de La Fona i totes les persones que han passat per ella. Avui, podem dir que Arran Olesa ja camina amb peus propis però que La Fona és i seguirà sent un punt de suport necessari per seguir articulant la lluita al poble.

Venen temps de canvi i tocarà afrontar nous reptes. Comencem el curs sense local. Des d’Arran creiem indispensable disposar d’un espai que sigui punt de referència i de trobada per a la gent del poble, que aquesta se’l faci seu i que entre totes comencem a articular realment un moviment popular fort i alternatiu al poble. Per aconseguir-ho, cal fer autocrítica i aprendre dels errors. Fins ara, el moviment a Olesa no ha sigut tan obert com ens agradaria que ho hagués sigut. Són moltes les organitzacions i entitats que, tot i compartir una base ideològica, no han vist el casal com un espai d’acollida. Creiem que ara, davant l’adversitat, tenim l’oportunitat i l’obligació d’intentar crear un moviment més ampli i fort, perquè només entre totes serem capaces d’aconseguir tot el que ens proposem i combatre tot allò que ens oprimeix i explota.

Creiem també que cal apoderar-se dels carrers i les places com a espais de trobada i de lluita. El carrer és de totes i res ni ningú ha de fer que no ens hi puguem desenvolupar plenament. Estem cansades de polítiques municipals que condicionen el moviment juvenil i totes les iniciatives que sorgeixen del poble. Estem cansades de que se’ns demanin mil permisos, assegurances i condicions per muntar una simple activitat i que se’ns contraprogrami. Estem cansades d’esperar un equipament juvenil promès que mai arriba. I estem cansades de que se’ns infravalori. Les joves, lluny de la imatge que el poder adult vol crear, som persones capaces, creatives i amb ganes d’engegar projectes però que per culpa del sistema capitalista que ens empresona, ens veiem condemnades a viure vides precàries destinades al no-res.

I què ens quedarà quan ja no ens quedi res? El suport mutu, l’estima i la xarxa que creem i que per això creiem tan important. I, sobretot, sempre ens quedarà desobeir. No acatar les lleis absurdes que ens coarten i que ens obliguen a tenir vides monòtones i reglades. Creiem que ha arribat el moment d’anar de cara a barraca. Seguirem lluitant per articular un moviment popular fort al poble, aconseguir un espai de trobada i desobeir l’absurd!

Seguirem lluitant fins a aconseguir un poble millor en un terra lliure de feixisme i patriarcat: una Olesa alternativa en uns Països Catalans socialistes i feministes!

Visca el moviment juvenil i visca la terra!

Olesa de Montserrat, 10 de setembre de 2016


Comments are closed.