Per l’ampliació d’espais i horaris de la Biblioteca d’Olesa

Publicat el

Com a usuàries de la Biblioteca Santa Oliva d’Olesa, hem vist en reiterades vegades com la planta superior dedicada a l’estudi es veu col·lapsada en les temporades d’exàmens; això porta o bé, que hi hagi usuàries de la biblioteca que hagin de marxar perquè ja no hi ha lloc, que aquelles que es quedin gaudeixin de poc espai de treball o que les taules de la primera planta de la mateixa biblioteca, destinades a la lectura de revistes, diaris o llibres, siguin ocupades per les joves que requereixen d’espai per al seu estudi.

Davant d’aquesta situació, que es produeix curs rere curs, ARRAN Olesa vam decidir cridar a les joves usuàries de la biblioteca, convocant una assemblea dijous 18 de febrer per tal de posar en comú les problemàtiques i trobar-hi una solució possible entre totes. D’aquesta trobada se’n desprenen les següents consideracions:

  • Una manca d’espai en les temporades d’exàmens, en les hores que la mateixa biblioteca està oberta. Aquest s’evidencia com el problema més urgent a resoldre.
  • Una limitació pel que fa els horaris d’obertura. Tant els caps de setmana com els dies entre setmana. La biblioteca tanca massa d’hora i no respon, doncs, a la necessitat de part dels estudiants.

És per això que exigim aquestes solucions:

  1. L’obertura d’una sala d’estudi propera a la biblioteca on les estudiants puguin treballar còmodament i amb els serveis que pot garantir l’administració: taules i cadires, endolls i servei Wi-Fi. I sobretot, que estigui oberta durant l’època d’exàmens corresponents als diferents INS Creu de Saba, Escola Daina Isard i INS Daniel Blanxart i Pedrals, així com a les universitats més properes.
    • Entre setmana: Ampliació de l’espai (Sala Polivalent) de 17h a 20:30h. Obertura de la sala d’estudi (Sala Polivalent) de 20:30h a 23h (un cop tancada la biblioteca).Sin título-1
    • Caps de Setmana: ampliació dels horaris a dissabte matí de 9h a 13:30h i diumenge tarda de 17h a 22h.
    • Matins entre setmana: obertura de 9h a 13h, durant els mesos de gener i juny, corresponents als exàmens universitaris.
  2. Que hi hagi una major comunicació entre la regidoria d’Ensenyament i els Centres Educatius, que permeti el traspàs d’informació bidireccional amb l’objectiu que tant les treballadores de la biblioteca com l’alumnat dels centres estiguin a l’ordre del dia de les necessitats demanades i dels serveis oferts.

Creiem que els serveis públics han de respondre a les necessitats populars i que, per tant, cal readaptar el seu funcionament a les exigències de la gent que els utilitza. És responsabilitat de l’Ajuntament habilitar els espais que les estudiants demanem i fer efectives les demandes generades. No volem en cap cas que les nostres demandes acabin perjudicant les bibliotecàries i conserges que ja treballen, de manera que instem a que es procedeixi sempre garantint les millors condicions laborals per a qui considerem també companyes.


Comments are closed.